Over ons

Wereldwinkel Velp bestrijdt armoede door eerlijke handel. Ze biedt producenten uit arme gebieden in de wereld een afzetmarkt, zodat zij onder goede omstandigheden kunnen werken en kunnen investeren in de toekomst van hun bedrijf en hun familie.

Activiteiten
Wereldwinkel Velp vergroot de kansen voor producenten, door fairtrade in Nederland te laten groeien, via de eigen winkel en daarbuiten. Ze onderneemt daarvoor de volgende activiteiten:
- verkoop en promotie van fairtrade cadeaus;
- het bevorderen van fairtrade buiten de Wereldwinkel, d.m.v. acties en campagnes;
- bijdragen aan het versterken van de fairtrade handelsketen.

Doelstelling

Wereldwinkel Velp bestrijdt armoede door eerlijke handel. Ze biedt producenten uit arme gebieden in de wereld een afzetmarkt, zodat zij onder goede omstandigheden kunnen werken en kunnen investeren in de toekomst van hun bedrijf en hun familie. In de Wereldwinkel gaan commercie en idealen hand in hand. Wereldwinkel Velp verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden.

De makers komen uit verschillende landen. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing en medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord. En verdienen ze met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan.

In de Wereldwinkel kunnen de makers wel hun verhaal kwijt. Hoe ze met weinig middelen die prachtige producten maken en wat ze nodig hebben om hun bedrijf te kunnen verbeteren. Zo kunnen ze een beter bestaan opbouwen. Eerlijke handel staat voor een gelijkwaardige manier van handelen. Gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. De Wereldwinkels vinden dat de wereldhandel moet veranderen zodat producenten die kans ook echt kunnen krijgen. Met de verkoop van producten laten zij zien dat handel ook anders kan. En bieden zij de Nederlandse consument een keuze. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers.

RSIN/fiscaalnummer
810099019

Jaarverslag

Jaarverslag 2020

Stichting Wereldwinkel Velp - ter publicatie 2019

Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2017

Beleidsplan
Beleidsplan Wereldwinkel Velp

Bestuurssamenstelling Arnhem - Velp

Voorzitter
De heer J. Veldman

Penningmeester
Mw. N. Gierman-Tijdink

Secretaris
Mw. M. Bloem

Bestuurslid
Mw. J. Scheer

Bestuurslid
Mw. N. Nijhoff

Bestuurslid
Mw. J. Soeterbroek

Verbeter de wereld, begin

Naast de authentieke producten uit Zuid-Amerika, Afrika en Aziƫ worden in samenspraak met de Nederlandse handelspartners ook nieuwe producten ontwikkeld. Producten die aantrekkelijk zijn voor de westerse consument. Zo kunnen de producenten hun marktpositie verbeteren. Door de verkoop van deze Fairtrade producten wil Wereldwinkel Velp hen een eerlijke kans geven op de Nederlandse markt. Een kans voor deze vakmensen in ontwikkelingslanden. Een kans voor hun kinderen op een betere toekomst, Een kans voor jou op een mooi uniek en eigentijds Fairtrade cadeau. Voor een ander of gewoon voor jezelf. Een cadeau met een FAIRHAAL!